Om oss

Vi är ett tränarpar som under många år arbetat ihop oss på Island. Vi är båda utbildade från Hólaskóla med FT-tränar rätten och har många meriter inom avelsvisningar, sporttävlingar och gæðingakeppni. Våran största merit är dock kanske att vi under många år arbetat på gården Dalland www.dalur.is där vi tagit hand om hästarna redan från avelsstadiet tills de nått sitt mål som avels-tävlings eller saluhäst. Vi använder oss av de nyaste metoderna vid inridning träning såsom de „gamla“ trixen från gamla isländska hästhållningen.

Helle är född och uppvuxen i Uddevalla, Hässleröd. En estnisk far och en mor från Tornedalen med anor från samer, finnar, valoner och svenskar. Turligt nog hade mina grannar shettisar så det var min första häst kontakt… Efter en tur på Haffi Gislasons isisar blev jag såld, åkte till island min första sväng och på den vägen är det.

Halldór är uppvuxen i Hella på Island. Han har alltid hållit på med hästar. Inridning, träning, visning och tävlingar och avel. Hans farfar var Sigurður i Kirkjubær så han har fått en del hästkunskap i blodet.

Jag och Halldór möttes på island. Vi har arbetat tillsammans som ett tränarpar mer eller mindre i sju år. Under den tiden har vi hunnit få tvillingpojkar, Harri och Leó. Halldór har även en dotter, Sunneva som mesta tiden bor hos sin mamma men som vi gärna har hemma hos oss så mycket som möjligt.

 

Comments are closed.