Halldór och Nátthrafn-islandsvärldens Edward Gal och Totillas

Nu fick jag mig en push att skriva lite om oss. Halldór och Nátthrafn är katalysatorerna. De har i helgen slagit rekord på Island. 9,07 i uttagningspoäng på Istölten – Þeir allra sterkustu, Island.

Foto: Örn Karlsson

Halldór och Nátthrafn har haft ett ”förhållande” i många år eller sedan dagen som Halldór körde Nátthrafns mamma till Töltpappan Kjarkur frá Egilstaðabæ. Nátthrafn var hingst då han reds in som fyraåring hemma på Dallandi (www.dalur.is) och kastrerades på hösten efter att ha åstakommit en avkomma.

Efter många års arbete tillsammans kom det sig en dag att Halldór kände denna speciella tölt som idag är kännetecknande för Nátthrafn, han fortsatte att leta efter den där speciella känslan och resultatet har vi ju ungefär 9,07 bevis på.

Som du läsare kanske förstår, är namnet på våran hemsida uppkallad efter denna fantastiska milstolpe i tölt Nátthrafn!

Otrolig seger att erhålla så höga poäng, vinna istölten tredje året i rad efter att ha gjort ett drygt årsuppehåll i förhållandet. Samspel mellan man och häst får det kallas.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Halldór och Nátthrafn-islandsvärldens Edward Gal och Totillas

  1. Anne-Cathrin says:

    Otroligt, jag får rysningar i hela kroppen. Stort grattis

  2. STORT tillykke. Super flot resultat. Det er i verdensklasse.

  3. Pingback: Jay

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>